Regional Air Services S.R.L.

Adresă:
Aeroportul Tuzla
TUZLA, CONSTANŢA
Romania
telefon:
vezi telefon0241.694.402
fax:
vezi fax0241.733.450
website:
http://www.regional-air.ro
Contactaţi această Companie

Descriere

Cu o suprafata de 36 ha, aeroportul dispune de doua piste inierbate, 4 heliporturi, un hangar de 1200 mp, doua cladiri administrative(A+B), cladire administrativa noua (C) cu destinatie instruire pentru scoala de zbor si scoala de supravietuire pe mare, simulator B 732 seria 300 pentru pregatirea la sol a personalului de bord, simulator instruire stingerea incendiilor si autosalvare, simulator pentru scoala de zbor FNPT II, depozit de combustibil cu capacitate de 200.000 litri – un nou depozit fiind in constructie, anexe, remiza auto si parcare.

PRIMUL SERVICIU INTEGRAT AERO-NAVAL DE CĂUTARE ŞI SALVARE din ROMÂNIA

Primul serviciu integrat (aero-naval) profesionist de căutare-salvare din România – organizat sub forma de parteneriat între o entitate publică şi una privată – a fost definitivat şi lansat in luna iulie, la Tuzla.

Este totodată primul serviciu român care corespunde standardelor internaţionale din ANEXA 12 ICAO şi ICAO – Doc. 7030, dar şi standardelor OGP.

Regional Air Services şi ARSVOM (Agenţia Română pentru Salvarea de Vieţi Omeneşti pe Mare) au parcurs antrenamentele de perfecţionare aferente operaţiunilor de salvare pe mare HHO (helicopter hoist operator)/ SAR sub exigenta evaluare a prestigioasei firme germane Heli Rescue Consult – o companie cu tradiţie în pregătirea personalului specializat şi cu un portofoliu internaţional impresionant.

Cei doi instructori sunt Werner Greipll – un recordman al salvărilor în condiţii dificile, atât pe uscat cât şi pe mare, cu mult peste 5.000 de trolieri la activ şi Herbert Graser - fost pilot de încercare Airbus.

Pe parcursul antrenamentelor recurente finale, care au durat mai bine de două săptămâni, s-au realizat numeroase exerciţii cu grade diferite de dificultate, de la recuperări şi salvări de pe nave mari cum sunt cele de pe ALCOR – o navă aparţinând unui operator privat şi contractată de către Petrom în acest scop, la ambarcaţiuni din ce in ce mai mici şi ajungând până la plute de salvare pentru o singură persoană şi la salvarea din apă a victimelor ce plutesc doar cu vesta de salvare.

Reforma serviciului de căutare-salvare este una dintre măsurile necesare în viitorul apropiat pentru garantarea drepturilor cetăţenilor şi pentru asigurarea unui climat de siguranţă în spaţiul economic românesc – în special în mediul offshore – unde există numeroşi operatori mari precum OMV Petrom, care solicită acest lucru. În acelasi timp, SAR are importanţă strategică pentru atragerea investitorilor în zone cu potenţial de risc, care au alte exigenţe atunci când îşi aleg spaţiul de lucru.

Alte informaţii

Persoana de contact /Functia: Cristina Mitchievici

Telefon persoana de contact: 0241.694.402

Cod Unic de Inregistrare: RO11196680

Nr. Inregistrare: J13/2523/1998

Produse sau servicii: - Transport aerian de pasageri si marfuri
- Operatiuni de ambulanta aeriana
- Scoala de pilotaj
- Instruire/antrenament pentru salvarea vietii pe mare
- Scoala de parasutism
- Reclama aeriana
- Operatiuni de cautare si salvare

Metode de plata: Transfer bancar