Asociația Touched Romania

Adresă:
București
BUCUREŞTI
Romania
telefon:
vezi telefon0745.988.816
fax:
vezi fax0314057761
website:
http://touchedromania.org
Contactaţi această Companie

Descriere

Touched România este o asociatie non-profit, înregistrată în România din 2005, care oferă o intervenție holistică mamelor și copiilor care trec prin situații de risc. Grija noastră față de aceștia este posibilă prin generozitatea partenerilor noștri. Nu am fost și nu suntem subvenționați din bugetul de stat.
Programele desfășurate de Asociația Touched România sunt:

X VOLUNTARI PENTRU DESTINE
Un program de voluntariat în spitale și instituții pentru copiii aflați în dificultate (abandonați sau bolnavi) care a luat fiinţă tocmai pentru a veni în întâmpinarea nevoilor copiilor și pentru a răspunde situațiilor grave. Touched România este un partener de încredere care din anul 2005 vine în ajutorul copiilor abandonați/bolnavi în spitalele și instituțiile din București dezoltând un program de voluntariat prin activități creative de krafting și recreative, jocuri de gândire și logică şi prin donaţii răspunzând nevoilor primordiale ale copiilor.
Acest program include:
- asigurarea unei îngrijiri și intervenții holistice pentru nou născuţi (asigurarea nevoilor fizice, emoţionale şi materiale),
- masajul şi stimularea nou născuţilor,
- dezvoltarea şi evaluarea copiilor,
- activități creative ca terapie și recreative pentru dezvoltarea copiilor,
- suport în programul educațional și de reintegrare socială pentru copiii instituționalizați.
Programul de voluntariat se desfășoară în câteva instituții și spitale din Bucureşti, cum ar fi Institutul pentru Ocrotirea Mamei şi Copilului, secţia de bebeluși abandonaţi, Spitalele Fundeni și M.S. Curie- Secţia oncologie pediatrică si Centrul de Primire Urgenta Copii Abuzați.
În prezent, în aceste spitale lucrează 30 de voluntari instruiţi pentru îngrijirea şi dezvoltarea copiilor, precum şi grupuri de voluntari din companii multinaționale, care vor să dăruiască din timpul lor liber și afecțiune contribuind la îngrijirea copiilor grav bolnavi si a celor abandonați.

X "SUFLETE MICUȚE"
Este un proiect de suflet, primul dezvoltat în cadrul Asociației Touched România încă din anul 2005 care crește odată cu diferența pe care o face în viețile copiilor cărora le vine in ajutor.
Este un program de suport pentru copiii din asistență maternală care a luat naștere ca răspuns la situația/numărul mare al copiilor abandonați și a demarat în momentul în care UE recomanda promovarea unei strategii care avea ca scop închiderea instituțiilor de stat pentru copiii 0 - 3 ani din Europa și plasarea acestora în familii substitutive.
Bazându-se pe această recomandare și pe studiile privind dezvoltarea copilului, programul de asistență maternală are ca scop susținerea și dezvoltarea unui grup de asistenți maternali atestați care să ofere micuților un mediu familial sănătos și o dezvoltare armonioasă, normală.
Asociația Touched România oferă pe lângă alocația lunară de hrană a copiilor, medicamente, hăinuțe și rechizite pentru grădiniță/școală, aniversarea zilelor de naștere ale copiilor, consiliere și un grup de suport pentru asistenții maternali, un mediu plăcut și prietenos unde aceștia se pot întâlni și schimba bune practici despre creșterea copiilor.

X MERG ȘI EU LA GRĂDINIȚĂ
are scopul de a asigura accesul la educația preșcolară oferită de grădinițele și creșele de stat unui număr de 15 copii provenind din familii dezavantajate, din programul de asistență maternală, din familii monoparentale și din Centrul Maternal Casa Agar.

X DAR DIN DAR
s-a născut ca o necesitate firească de a continua susținerea fostelor rezidente ale Casei Agar pe noul drum al vieții lor, dar nu numai. Acest lucru a devenit posibil implicând și membrii din comunitate prin donații alimentare, haine, jucării, articole cosmetice.
Bucuriile pe care le oferim copiilor și mamelor singure, dar și familiilor sărace din comunitate au stat la temelia conceptului «Dar din dar» și reprezintă motivația noastră de peste 4 ani de la demararea proiectului.
În fiecare lună ajutăm peste 20 de familii. Acest lucru este posibil prin ajutorul diverselor instituții și companii multinaționale, dar și a persoanelor fizice care doresc să se implice alături de noi.
De asemenea ajutorul Arhiepiscopiei Române prin proiectul «Masa Bucuriei» este un partener de nădejde care contribuie constant prin donații alimentare.

X CENTRU MATERNAL Casa Agar
este un serviciu social acreditat care din anul 2006 previne abandonul copiilor, oferă găzduire și sprijin holistic anual unui număr de 15 - 17 persoane (mame și copii care trec prin situații de risc). Situația economică precară și contextul social actual din România (sărăcie, familii dezorganizate, lipsa de informație și de experiență) influențează multe dintre mămici să își abandoneze copiii sau trăirea unor situații de dificultate/risc.

X Apartamentul de Tranziție
este dezvoltat ca suport pentru reintegrarea socială a mamelor care termină perioada de rezidență din Centrul Maternal Casa Agar. Apartamentul de Tranziție reprezintă o șansă de a continua drumul spre o viață nouă, mamele având posibilitatea dezvoltării și pregătirii pentru independență, dar și posibilitatea de a strânge bani pentru închirierea unei locuințe pe cont propriu, în care-și pot ține familia unită din momentul în care sunt pregătite să trăiască o viață independentă.
În perioada de ședere în Apartamentul de Tranziție majoritatea familiilor sunt într-o perioadă vulnerabilă, în care au nevoie din plin de ajutor și susținere. Echipa Touched România le stă la dispoziție până în momentul în care reintegrarea lor în societate devine realizabilă și sustenabilă.

X Touched Collection - Bijuterii cu poveste
Povestea bijuteriilor a început în cadrul Centrului Maternal Casa Agar ca terapie prin artă şi creaţie, cu obiective și rezultate măsurate în persoana fiecărei mame prin valorificarea încrederii, a inițiativei, motivării și prin creșterea stimei de sine.
În interesul mamelor aflate cu copiii în situații de risc de abandon, care luptă pentru viață și familie și pentru sustenabilitatea financiară, Asociația TOUCHED ROMÂNIA (Asociația mamă) a dezvoltat întreprinderea socială TOUCHED COLLECTION prin producţie handmade de bijuterii și accesorii (din sticlă, lemn, piatră naturală, perle, cristale swarovski sau placate cu aur /argint) de către mamele din Centrul Maternal Casa Agar și din comunitate. Prin succesul acestui proiect se contribuie la succesul și șansa acestor mame de a fi responsabile în viața personală și în societate.

Touched Collection are atât obiective sociale cât și financiare și puteți afla mai multe la www.touchedcollection.org, respectiv facebook.com/touchedcollection, www.touchedcollection.ro.


Echipa Centrului Maternal Casa Agar acoperă 24 ore din 24 grija și nevoile rezidenților.

Echipele celorlalte proiecte lucrează Lu - Vi 9 - 17 și ori de câte ori derulăm evenimente în cadrul Asociației toată echipa Asociației le susține prin organizare, implicare și participare.

Sediul Asociației este în București.

Alte informaţii

Telefoane secundare: 031.405.77.61 și 021.211.56.51

Adrese email secundare: touchedromania@aol.com

Persoana de contact /Functia: Anca Nistor

Telefon persoana de contact: 0733.375.082

Cod Unic de Inregistrare: 17439389

Nr. Inregistrare: 1156/A/2005

Nume legal firma: Asociația Touched Romania

Puncte de lucru: București.

Produse sau servicii: - Asociație (ONG)

Metode de plata: Transfer bancar