Adresă:
Strada Moara de Vânt, Nr. 34, 700377
IAŞI, IAŞI 700376
Romania
telefon:
vezi telefon0232.271.590
fax:
vezi fax0232.271.570
website:
http://www.aeroport.ro
Contactaţi această Companie

Descriere

Noua INFRASTRUCTURĂ aeroportuară

În noiembrie 2015 Aeroportul Iași a finalizat cu succes proiectul de modernizare și dezvoltare a infrastructurii în vederea creșterii eficienței si atractivității pentru utilizatori, însoțită de creșterea capacității de operare, precum și conectarea eficientă la punctele aeroportuare de trafic comunitare și internaționale. Prin modernizarea infrastructurii Aeroportului Iași, se asigură accesul egal la serviciile de transport aeriene tuturor clienților.

Proiectul complex, început în august 2013, a constat în realizarea unei noi infrastructuri de mișcare aeroportuare și construirea unui nou terminal de pasageri.

-PISTA de aterizare/decolare aeronave pe un amplasament nou, cu o lungime 2.400 de metri și structura flexibilă, prima pistă de acest gen din România; lucrarile la noua pistă au fost finalizate în august 2014, cu un an mai devreme decat era stabilit în planul inițial;

-PLATFORMA de îmbarcare/debarcare pasageri, extinsă cu 300 de metri, asigură spațiu de parcare pentru 7 aeronave (6 aeronave cod “C” și o aeronavă cod “D”);

-CALE de RULARE de 243 de metri, construită în 5 zile;

- SISTEM de BALIZAJ luminos pentru categoria II de operare, corespunzător normelor ICAO și RACR, pentru pista de decolare/aterizare;

-noul TERMINAL de pasageri prezintă facilitățile necesare asigurării unui grad adecvat de securitate în cadrul Aeroportului Iași; noul terminal T3 a fost inaugurat în octombrie 2015; are o suprafață de 3.600 de metri pătrați, 6 birouri check-in și o capacitate de procesare de 320 de pasageri pe oră de vârf și 3.555 de pasageri/zi. Noul terminal acomodează toate cerințele de ultimă oră din domeniul aviației civile mondiale.
-PARCARE nouă, cu o suprafață de 8.136 mp, cu 314 locuri, 6 autocare și 9 locuri amenajate pentru persoane cu handicap.

De rezultatele acestui proiect beneficiază:

-RA Aeroportul Iași, prin creșterea eficienței și a gradului de atracție pentru utilizatori;

-pasagerii, prin oferirea unor servicii de calitate;

-companiile aeriene, prin condiții mai bune de operare; atragerea mai multor operatori înseamnă înființarea unor noi rute externe, creșterea frecvenței zborurilor și, implicit, creșterea numărului de pasageri;

-locuitorii din regiune, prin ridicarea standardului de viață datorat dezvoltarii economice, aceasta din urmă fiind strâns legată de modernizarea aeroportului.

COMPANII aeriene si ZBORURI directe de la IAȘI

Pe Aeroportul din Iași operează 4 COMPANII aeriene diferite, spre 16 destinații externe directe, în regim de curse regulate, iar către București se operează zboruri zilnice de către doi operatori aerieni.

TAROM: ISTANBUL, MUNCHEN, LONDRA, ROMA, BOLOGNA, TORINO, TEL AVIV, BUCUREȘTI

BLUE AIR: PARIS, LONDRA (Luton), ROMA (Fiumicino), BARCELONA (din 27 martie 2016), BRUXELLES (din 30 martie), KOLN (din 3 iunie), BUCUREȘTI

WIZZ AIR: MILANO (Bergamo), VENETIA (Treviso), LONDRA (Luton), LARNACA (de la 1 iulie 2016), CATANIA (din 3 iulie), BOLOGNA (din 2 iulie), TEL AVIV (din 2 iulie), ROMA ( Ciampino/ din 3 iulie)

AUSTRIAN AIRLINES: VIENA

Gasiți orarul de zbor aici: http://www.aeroport.ro/orar-zboruri

Aeroportul Iași are două terminale care asigură un trafic de 2 milioane de pasageri pe an.
-T2 este destinat zborurilor interne;
-T3 preia toate zborurile externe.

Alte informații:

În programul de vară din acest an vor fi introduse 5 zboruri noi de la Iași și retur, confirmate înca de anul trecut:

BARCELONA – din 27 martie (cu Blue Air)

BRUXELLES – din 30 martie (cu Blue Air)

KOLN – din 3 iunie (cu Blue Air)

LARNACA – de la 1 iulie (cu Wizz Air)

CATANIA – din 3 iulie (cu Wizz Air)

De asemenea, pentru acest an au fost anunțate înființarea unei curse interne Iași-TIMIȘOARA și introducerea unui nou zbor extern Iași –MADRID. Strategia următoare este conectarea Iașului cu noi hub-uri mondiale care să asigure transferuri transcontinentale prin legături foarte bune, cum ar fi Dubai sau Amsterdam.

În decembrie 2015, Aeroportul Iași a reușit să lege regiunea de Nord-Est a țării cu orașe din întreaga lume (Statele Unite, Asia și Australia), prin deschiderea rutei directe Iași-ISTANBUL.

Începand cu 1 iulie 2016, Aeroportul Iași va deveni baza operațională pentru o a treia companie aeriană și îi va fi alocată o aeronavă A320.

Anul trecut, traficul de pasageri pe Aeroportul Iași a fost de 381.000 de pasageri, cifră care i-a asigurat un loc pe podiumul aeroporturilor regionale din țară, după Cluj și Timișoara. În 2016, se estimează un trafic de 850.000 de pasageri, de la estimarea precedentă, de 700.000.

Mai multe informații despre Aeroportul Iași gasiți:

-pe pagina de facebook IASI Airport: https://www.facebook.com/IASIairport

-pe site-ul: www.aeroport.ro.

În 2015, pentru prima dată în istoria sa, Aeroportul Iași a înregistrat profit contabil, urmând să se bazeze exclusiv pe venituri proprii pentru funcționare.

Pentru dezvoltarea susținută într-un interval scurt de timp, Aeroportul Iași a fost prezentat, în noiembrie 2015, la Forumul Mondial al Aviației de la Montreal ca singurul exemplu de caz pozitiv din Europa, aceasta fiind o premieră pentru România.Alte informaţii

Persoana de contact /Functia: Diana Herghelegiu - Marketing

Telefon persoana de contact: 0232.271.590

Cod Unic de Inregistrare: RO9671409

Nr. Inregistrare: J22/6/1992

Nume legal firma: R.A. Aeroportul Iași

Produse sau servicii: Transport aerian
Servicii handling
Servicii control paşapoarte
Servicii catering
Facilităţi generale de cargo (coletărie)
Acces internet şi email
Servicii monitorizare bagaje pierdute
Servicii cazare echipaje
Transport echipaje

Metode de plata: Transfer bancar