Reconstructia Sectiei de Terapie Intensiva Nou-Nascuti si a Compartimentului de Prematuri

Publicat
03/27/2017 - Daruieste Aripi

Pe 23 Martie 2017, am primit vizita unor bloggeri si jurnalisti din București si Constanta, invitați sa vada de unde pornim cu modernizarea secției de Terapie Intensiva Nou-Născuți din Spitalul Județean Constanta. Au putut vizita secția si au stat de vorba cu medicii si asistentele, chiar si cu câțiva părinți care isi vegheau pruncii micuți in incubatoare. Au cunoscut-o si pe Ema, printesa luptătoare, un bebelus prematur, născut la 450 de grame. Ema este îngrijită de dr. Georgia Caeridin in secția din Constanta de o luna si jumatate si are deja 700 de grame. E un drum lung pentru ea si restul copiilor de pe secție, dar avem speranța ca realizarea proiectului nostru va mari șansele de supraviețuire ale noi născuților internați aici. Nici noi, nici medicii si nici parintii nu concep alt final pentru micuții care au nevoie de ingrijire.

“Constanta este momentan fruntașă la mortalitatea infantila din Romania. Ne-am propus sa inversam acest clasament si secția de Terapie Intensiva Nou-născuți de la Constanta sa devină un centru de referința pentru Romania in îngrijirea si salvarea bebelușilor”, a declarat Alina Vasea, fondatoarea Dăruiește Aripi.

Secția va fi dotata cu încăperi sterile individuale pentru fiecare copil. Nu vor lipsi tehnologia informatica, echipamentele performante si soluția de telemedicina de ultima ora, care va permite medicilor sa formeze echipe cu colegi din toate colțurile țării si ale lumii, chiar, pentru a aplica cele mai potrivite tratamente pentru micii pacienți.

Partenerii noștri in proiectul de la Constanta, Fundația Vodafone Romania si Asociația Inima Copiilor au finalizat cu succes un proiect similar la spitalul Marie Curie in București.

Avem deci multe atuuri de partea noastră, motivatia si mai ales dorinta de a face bine. Nu putem decat sa fim optimiști. Nu avem alta opțiune.

Suntem aici pentru prematurii Constanței si ne dorim sa ne fiti si voi alături.

Puteti vedea aici fotografii reale din sectia de Terapie Intensiva Nou-Nascuti din Spitalul Judetean Constanta si puteti compara cu fotografii reale din sectia modernizata de la Spitalul Marie Curie din Bucuresti. De asemenea, am adaugat si cateva desene generate de arhitecti despre cum va arata dupa modernizare Sectia de Terapie Intensiva Nou Nascuti si Compartimentul de Prematuri din Spitalul Judetean Constanta.

Iata cum puteti ajuta:

Persoanele fizice pot sprijini Asociatia Daruieste Aripi directionand 2% din impozitul pe venit. 

Companiile pot contribui cu 20% din impozitul pe profit

https://www.youtube.com/watch?v=6ZUiMYmFkqM

Recomandări Utile Evaluează

Ana Maria Toma evaluează acest [articol] cu

O comunitate prospera are nevoie de oameni sanatosi si de viitor. Iar copiii sunt sansa noastra la un viitor bun. Trebuie sa ne mobilizam pentru ei si sa ajutam!

03/29/2017 - 09:12

+ 2

Ţi se pare acest comentariu util?