Modernizarea sălii de kinetoterapie copii

Publicat
10/02/2019 - Daruieste Aripi

În Constanța sunt aproximativ 2000 de copii cu nevoi de recuperare fizică de diferite grade, fără să punem la socoteală dizabilitățile somatice, vizuale, psihice sau boli rare conform ultimului buletin statistic public de ANPDCA la 31 martie 2019. Toți acesti copii necesită kinetoterapie, iar aceasta ar trebui să fie gratuită.

Scopul kinetoterapiei este de a dobândi un grad cât mai mare de independență funcțională. Exercițiile individualizate, executate de pacient alături de kinetoterapeut, la recomandarea medicilor specializati, ajută pacientul să se recupereze în timp optim.

Sala de kinetoterapie copii a Spitalului Județean Constanța este locul în care recuperarea se face gratuit. Asociația Daruieste Aripi a modernizat spațiul din dorința de a asigura copiilor bolnavi condiții cât mai bune de desfășurare a ședintelor de kinetoterapie.

  • Am reușit să schimbăm atmosfera din acest compartiment, creand o încăpere prietenoasă, dotată cu echipamente necesare, de ultimă generație.
  • Am înlocuit pardoseala cu tarchet antibacterian, specific;
  • Am efectuat amenajări interioare;
  • Am îmbunătățit instalația electrică;
  • Am achizitionat echipamente medicale – masa Bobath, verticalizator electric, spaliere colorate, saltele, perne, mingii, săculeti de exerciții, planșe de echilibru

afla costurile si partenerii implicati in acest proiect