Lyoness.TV – față în față cu moderatoarea Khadra Sufi

Publicat
01/31/2014 - Lyoness Romania

Khadra, ești fiică de diplomat, născută în 1980 în Somalia, ți-ai petrecut primii ani ai copilăriei împreună cu familia  în Berlinul de Est, iar după reîntoarcerea în Somalia, din cauza războiului civil din acea regiune,  a trebuit să te refugiezi din nou  în Germania. Cum privești astăzi trecutul tău?

Anii copilăriei petrecuți în Berlinul de Est m-au marcat mult, dar au fost o perioadă frumoasă. După reîntoarcerea în Somalia a reînceput lupta pentru supraviețuire. Am trecut prin multe situații extreme din cauza războiului civil. După o refugiere cu peripeții, împreună cu părinții am ajuns în cele din urmă în Bonn, ca azilanți. Experiența de a simți pe propia piele cum e să fii azilant, să nu mai ai privilegii și să fii nevoit să împarți dimineața toaleta cu multe alte persoane, nu a fost una ușoară. Toate aceste experiențe le-am cuprins în 2008, într-un roman: ”Fetița care nu avea voie să plângă”.

Khadra, împreună cu colegul tău, Chris Brow, ești de peste un an noua imagine a Lyoness.TV. Cum te simți în această ipostază?

Pot să vă spun că încă din prima secundă am fost convinsă de ideea Lyoness. Să poți economisi bani la fiecare cumpărătură și totodată să faci și un bine este o idee fascinantă care ar trebui să convingă toată lumea. Lyoness.TV mediatizează și mai mult această idee, un lucru foarte benefic. Sunt mândră de faptul că în calitate de moderatoare și ambasadoare Lyoness din convingere, pot fi o componentă mică a unui lucru măreț.

Există vreun lucru care te fascinează în mod special la Lyoness.TV și la emisiunea business ”ZOOM”?

Eu personal găsesc fascinant faptul că pot participa la realizarea emisiunii. Nu există o așa numită ”Schemă F”, care trebuie respectată cu strictețe, ci fiecare își poate aduce contribuția proprie.

Ești o moderatoare și un reporter cunoscut,  cu o vastă experiență în domeniul media. Care este secretul succesului?

Am o voință de neclintit și filozofia mea de viață este: nu există nimic ce nu poate fi realizat, atunci când ești pregătit să muncești cu un scop anume. În plus, stăpânesc la fel de bine limbile engleză și germană și prin urmare pot fi flexibilă în cadrul activității mele. Cred că faptul că pot comunica la fel de bine și sigur în ambele limbi mă ajută să fiu o moderatoare bună.