Publicat
01/30/2014 - Carmen Taracila

Certificatul Energetic cuprinde valori de referinta prevazute în reglementarile tehnice în vigoare, care permit clientilor sa compare si sa evalueze performanta energetica a cladirii. Certificatul Energetic este însotit de recomandari de reducere a costurilor, prin îmbunatatirea performantei energetice a cladirii.

Certificatul energetic este un document tehnic cu caracter informativ, care atesta performanta energetica a cladirii si incadreaza cladirea intr-o clasa de performanta energetica. Prin certificatul energetic potentialul cumparator sau chirias este informat asupra performantei energetice a apartamentului. 

AUDIT ENERGETIC
Auditul energetic al cladirilor existente reprezinta activitatea de identificare a solutiilor tehnice de modernizare (reabilitare) energetica a anvelopei cladirii si instalatiilor aferente în vederea satisfacerii exigentelor de performanta necesare si eliberarea unui certificat energetic.

AVANTAJELE NOASTRE

Principalele avantaje vizibile sunt pentru potentialii chiriasi sau cumparatori, care pot astfel sa estimeze care vor fi costurile de utilizare sau intretinere a spatiului, tinand cont de consumul acestuia de energie. Accesul la aceste informatii permite de asemenea o potentiala pozitie mai buna in timpul negocierilor de inchiriere sau cumparare precum si o mai buna abordare a eventualelor lucrari de renovare. Noul proprietar sau chirias al spatiului cunoaste astfel cu exactitate care si unde sunt punctele slabe, din punct de vedere energetic, ale imobililului, putand sa le imbunatateasca. In concluzie, potentialii chiriasi sau proprietari pot face mai usor diferenta intre doua oferte existente.


MODALITATEA DE LUCRU:
Pentru intocmirea CPE procedura este urmatoarea:
- copie dupa cadastru
- anul de constructie al imobilului
- se va intocmi CPE si transmite catre beneficiar in doua exemplare original si copie
- plata se va face pe loc la primirea documentatiei

Certificatul va fi emis in 4 ore de la trimiterea tuturor documenelor necesare pe email, si livrat la adresa stabilita de comun acord ( in limita timpului disponibil).

Pentru tara se va lua in calcul costul de trimitere si plata in avans.