GRĂDINI BIOLOGICE PENTRU COMBATEREA MALNUTRIȚIEI ÎN FILIPINE!

Publicat
07/24/2014 - Lyoness Romania

 În sudul insulei filipineze Leyte, în apropierea orașului Padre Burgos,  se află San Roque Elementary School, care a fost renovată de Lyoness Child & Family Foundation în anul 2012. Din totalul de 470 de elevi, 85 suferă din cauza alimentației deficitare, iar 35 de așa numita ”wasting”, cea mai avansată formă de subnutriție. Cauzele sunt pe de o parte, terenurile nefertile din această zonă, cu un conținut ridicat de sare și nisip, precum şi nivelul de trai al populației care nu își poate permite fertilizatori scumpi. Lyoness Greenfinity Foundation dorește să schimbe această situație, prin plantarea unei grădini biologice în proprietatea școlii, pe bază de compost și insecticide naturale. La sfârșitul lunii februarie a fost inaugurat proiectul de grădinărit de la San Roque Elementary School. Pe lângă cei 470 de elevi, au fost prezenți și părinții acestora, directoarea școlii Elsie Jane M. Mantilla, numeroși profesori, primarul, Hon. Fe G. Edillo și reprezentanți ai Ministerului Agriculturii din Filipine, Isabel Enriquez și Evaresto Carigara.

 

Acoperirea necesarului de alimente al școlii și nu numai

Cu sprijinul Ministerului Agriculturii din Filipine, au fost construite sere, o instalație de irigație și a fost produs vermicompost. Scopul grădinii este de a aproviziona școala cu legume biologice, economisind astfel banii care ar fi fost cheltuiţi în cazul cumpărării lor. Familiile cu venituri modeste vor primi gratuit legume din grădina școlii. În cazul unei supraproducții, legumele pot fi vândute, oferind astfel un venit suplimentar școlii . 

 

Sustenabilitate și transfer de know-how

În cadrul diverselor cursuri și training-uri, elevii, profesorii și părinții învață cum poate fi practicată agricultura într-o grădină biologică, inclusiv modalitatea de producere a compostului. Familiile pot apoi aplica aceste cunoștințe acasă, asigurându-și astfel o parte din hrană. În faza de început, Greenfinity donează familiilor semințe pentru culturi. Pe termen lung, cultivarea va trebui să fie sustenabilă, ceea ce înseamnă că semințele vor trebui procurate din recolta anterioară. ”Greenfinity acordă o deosebită importanță cultivării sustenabile a grădinilor și faptului că acestea sunt biologice”, declară Stephanie Adler, manager proiecte a Lyoness Greenfinity Foundation. ”Dorim ca metoda de cultivare să fie transmisă mai departe prin transferul de know-how. În acest mod pot fi prevenite daunele provocate asupra mediului prin producția de chimicale și suprafertilizare.

 

Modalități de donare

Acum aveți posibilitatea de a face donații în sprijinul acestui proiect. Donațiile vor fi folosite pentru achiziționarea de semințe și finanțarea de cursuri pentru populație. ”În acest mod, oferim sprijin pentru ca apoi, oamenii să se poată ajuta singuri - acesta este un concept sustenabil în lupta contra malnutriției”, declară Adler. Detalii privind proiectul și donațiile găsiți pe: http://www.lyoness-gff.org/de/unterstutzen/projektspende/.

 

Despre Lyoness Greenfinity Foundation

Lyoness Greenfinity Foundation (GFF) a fost înființată în anul 2011 ca fundație umanitară. Aceasta este o organizație caritabilă, independentă din punct de vedere politic, care se implică în protecția sustenabilă a mediului, implementează proiecte de protejare a climei la nivel internațional și promovează utilizarea energiei regenerabile. Prin fiecare cumpărătură efectuată cu Lyoness, membrii sprijină proiectele de mediu ale fundației Mai multe pe www.lyoness-GFF.org