Adresă:
Str. Principală nr. 28
COM. CASIMCEA, TULCEA 827025
Romania
telefon:
vezi telefon0240.576.730
fax:
vezi fax0240.576.730
website:
http://www.primariacasimcea.ro
Contactaţi această Companie

Descriere

Proiecte investiții:
•Modernizare străzi
•Înfiinţare sistem de colectare a apelor uzate
•Reabilitarea, modernizarea căminului cultural din Casimcea
•Creeare fermă fotovoltaică
•Asfaltare drumuri
Facilități investitori: Scutirea de impozite pe o perioadă de 4 ani şi Punerea la dispoziţie de terenuri în condiţii avantajoase
În comuna Casimcea se află următoarele obiective locale de interes public;
*Biserica din localitatea Casimcea poartă hramul ,,Pogorârea Sfântului Duh ”și a fost zidită intre anii 1924-1932.Biserică construită în stil bizantin în formă de cruce cu trei turle .
*Biserica din localitatea Războieni este creștin-ortodoxă ce poartă hramul „Înălțarea Domnului”.Aceasta biserica a fost zidită in anul 1922 si finalizata in anul 1926.

- Biserica din localitatea Rahman-zidire la această biserică a început în anul 1908 sub îndrumarea arhitectului Nicolae Panait ,construită în stil bizantin și a fost finalizată în anul 1916.Biserica poartă hramul ,,Sfântul Mare Mucenic Dimitrie”
*Biserica din localitatea Corugea –zidită în perioada 1906-1908 și poartă hramul ,,Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir”.
Rezervaţii naturale
Pe teritoriul comunei Casimcea este situată rezervaţia naturală"Valea Mahomencea" pe o suprafaţă de 1029.08 ha. Rezervaţia prezintă ca particularitate absența totală a arborilor, ceea ce creează un cadru reprezentativ pentru stepa climax a Dobrogei Centrale. Caracteristici sunt versanții asimetrici ai văii Mahomencea, constituiți predominant din șisturi verzi pe malul stâng al cursului de apa, respectiv faleze loessoide pe malul drept. De asemenea, în peisajul rezervației se remarcă cursurile de apă ce formează mici cascade și praguri.
Rezervația naturală Casimcea are o suprafață de 137 ha și este amplasată de asemenea pe teritoriul administrativ al comunei Casimcea. Importanța națională a ariei protejate constă în identificarea în cadrul acesteia a unor fosile considerate a fi cele mai vechi urme de viata din România, ceea ce o individualizează și în raport cu celelalte arii protejate.
Rezervația naturală Războieni are o suprafață de 41 ha și reprezintă de asemenea o arie protejată datorită identificării unor fosile considerate a fi cele mai vechi urme de viață din România.
Rezervația naturală Colțanii Mari - are o suprafață de 53 ha. Specificul rezervației este dat de existența unuia din cele mai impresionante abrupturi stâncoase din Dobrogea Centrală, constituit din șisturi verzi, ce mărginesc râul Casimcea.

Alte informaţii

Persoana de contact /Functia: Prof. Ţilincă Gheorghe - Primar

Telefon persoana de contact: 0240.576.730

Cod Unic de Inregistrare: 4508800

Nr. Inregistrare: -

Nume legal firma: Primăria Casimcea

Produse sau servicii: -Proiecte şi investiţii

Metode de plata: Transfer bancar