Asociația pentru Dezvoltarea Comunității Rurale


Bine de ştiut
      Caracteristici
      • Asociatia Pentru Dezvoltarea Comunitatii Rurale (ADCR) are ca obiectiv dezvoltarea zonelor rurale din Romania prin desfasurarea de activitati in domenii precum: social, educational, economic, stiintific.
Adresă:
Strada Vasile Topliceanu, Nr. 16
Bloc P24A, Scara 1, Etaj 8, Apartament 25
BUCUREŞTI SECTORUL 5, BUCUREŞTI 051761
Romania
telefon:
vezi telefon0214.202.978
fax:
vezi fax0214.202.978
website:
http://www.adcr.ro
Contactaţi această Companie

Descriere

Asociatia Pentru Dezvoltarea Comunitatii Rurale are expertiza in derularea de proiecte cu finantare europeana, detine personalul si resursele necesare derularii de proiecte in parteneriat cu entitati publice si private din Romania si alte tari.
Exemplu de proiecte:
"Valorificarea traditiilor la Dezmir"
Proiectul a fost demarat in 2006 si are ca scop activarea indeletnicirilor vechi ale satului (tesut, confectionare dantele etc.) si invatarea lor de catre tanara generatie. Femei din satul Dezmir au fost implicate in acest proiect, lucrand la domiciliile lor: au tesut fete de masa, servete, au tricotat ciorapi, manusi, fulare, pulovere. Inca de la lansarea proiectului, s-a primit sprijin financiar de la Organizatia worldvision Cluj (pentru achizitionarea materialelor). In anul 2010 aceeasi organizatie va ajuta financiar dezvoltarea acestui proiect prin amenajarea si dotarea unui atelier de tesut la Dezmir si realizarea unui magazin on line pentru comercializarea articolelor traditionale produse in atelier.
Sezatoare la Dezmir
Cum era o sezatoare în Dezmir? Sezatoarea a constituit unul din obiceiurile cu rol foarte important în viata sociala a satului Dezmir. La sezatoare se lucra, se canta, se spuneau povesti, se practicau unele jocuri sociale, adica se transmitea si se prelua traditia populara. Semnificatia sociala a sezatorilor consta în faptul ca ele contribuiau la mentinerea unei mentalitatii colective în comunitatea satului.
Proiectul "Lumea satului in imagini" a demarat in 2007 si a avut ca scop punerea in valoare a fotografiilor vechi (50 - 70 ani vechime), pe care le detin satenii din Dezmir, prin realizarea unui album - "Dezmirul traditional în fotografii". In 2007 s-a tiparit editia 1, apoi in 2008 a aparut editia a 2-a a albumului (mai completa decat prima) (ISBN 978-973-1868-50-9). O parte din poze au fost reproduse pe hartie manuala pentru a fi expuse cu diferite ocazii: la expozitia din 2007 "Fotografia – document etnografic", organizata de Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Cluj, in holul Bibliotecii Judetene Octavian Goga, la "Targul de Vara 2009" si la "Targul de Toamna 2009" organizate la Centrul Agro Transilvania Dezmir.
În perioada 10-29 martie 2010, gallerialaterallia a Bibliotecii Centrale Universitare Lucian Blaga Cluj-Napoca gazduieste expozitia "Dezmirul traditional si nou în fotografii".



Alte informaţii

Persoana de contact /Functia: Aura Banica

Telefon persoana de contact: -

Cod Unic de Inregistrare: 17625870

Nr. Inregistrare: -

Nume legal firma: Asociația pentru Dezvoltarea Comunității Rurale

Produse sau servicii: Diverse proiecte:
- social
- educational
- economic
- stiintific

Metode de plata: Transfer bancar