Greenfinity Foundation donează fântâni pentru Brazilia

Publicat
07/08/2014 - Greenfinity Foundation donează fântâni pentru Brazilia

Inițiativa pentru mediu Greenfinity Foundation finanțează șapte fântâni în statul brazilian Bahia, situat în regiunea de nord-est a țării. Acestea au fost construite de fundația ”Verein für Quellen & Hilfsprojekte” (Asociația pentru izvoare și proiecte de ajutorare) din Styria, care, începând din 2007 a săpat peste 340 de fântâni în regiune. Înainte de construirea fântânilor, fermierii, care în marea lor majoritate trăiesc în condiții de sărăcie, aveau la dispoziție doar apă murdară, care provoca boli și infecții. Oamenii, animalele și plantele suferau enorm din cauza secetei. ”Schimbările climatice duc la extinderea regiunilor aride. De aceea este foarte important să acordăm ajutor urgent în aceste regiuni”, subliniază Stephanie Adler, manager proiecte al Lyoness Greefinity Foundation.

Datorită celor șapte fântâni, traiul celor 60 de familii s-a îmbunătățit, și în plus a fost alimentat cu apă proaspătă și un spital.  Pe lângă aceasta, fântânile contribuie la supraviețuirea vegetației și a diversității speciilor în acea regiune. Două dintre fântâni sunt deja gata, și vor urma și celelalte cinci.

Originar din Styria, Josef Fink, de la „Verein für Quellen & Hilfsprojekte“ (”Asociația pentru izvoare și proiecte de ajutorare”), a descoperit o metodă simplă și rapidă de a ajunge la surse de apă potabilă prin intermediul forajelor și a unui sistem de filtrare (mai multe detalii pe www.brunnenprojekt.at).

 

Acum aveți posibilitatea de a face donații pentru acest proiect, prin intermediul Greenfinity. Donațiile vor fi utilizate pentru construirea de noi fântâni în statul Bahia. Detalii privin proiectul și donațiile pe: http://www.lyoness-gff.org/de/projekte/brasilien/details

Despre Lyoness Greenfinity Foundation

Lyoness Greenfinity Foundation (GFF) a fost înființată în anul 2011 ca fundație umanitară. Aceasta este o organizație caritabilă, independentă din punct de vedere politic, care se implică pentru protecția sustenabilă a mediului, implementează proiecte de protecție a climei la nivel internațional și promovează utilizarea energiei regenerabile. Prin fiecare cumpărătură efectuată cu Lyoness, membrii sprijină proiectele de mediu ale fundației. Mai multe pe www.lyoness-GFF.org.